5 Znakov Slabih in Izrabljenih Metlic Avto Brisalcev

V kolikor berete ta članek, po vsej verjetnosti potrebujete nove metlice brisalcev za avto. V kolikor že opažate slabše brisanje vetrobranskega stekla je to dober indikator, da so vaši brisalci zreli za menjavo in so se pričeli kazati simptomi izrabljenih metlic brisalcev. V kolikor so vaši brisalci relativno novi, pa morda vzrok za slabo brisanje leži drugje.

Bodite brez skrbi. Izbira, nakup in montaža metlic brisalcev s pomočjo Brisalka še nikoli ni bila enostavnejša in ugodnejša. V nadaljevanju opisujemo najbolj pogoste znake izrabljenih brisalcev in pa pomagamo z nekaj nasveti za pregled in čiščenje metlic brisalcev.

1. Puščanje vodnih sledi in lis

Prvi znak izrabljenih metlic brisalcev na našem seznamu je puščanje vodnih sledi, lis in neočiščenih površin. Metlice brisalcev so zasnovane tako, da z optimalnim kontaktom na vetrobransko steklo odstranijo vse sledi vodnih kapljic, drobne umazanije in čistila vetrobranskega stekla.

Ko se guma metlic obrabi, otrdi ali poškoduje to vodi do nepopolnega kontakta z vetrobranskim steklom. Takrat se na vetrobranskem steklu začnejo pojavljati neočiščene površine v obliki lis in vodnih sledi. Zagotovo se bo učinkovitost čiščenja s časom le še poslabšala, zato z menjavo brisalcev ne odlašajte!

2. Škripanje, cviljenje in glasno delovanje brisalcev

Kvalitetni brisalci so kot oster nož; ko so novi, zlahka odstranijo vse sledi vode hitro, efektivno in brezslišno. Ko se brisalci s časom obrabijo ali otrdijo, začnejo ob prehajanju preko vetrobranskega stekla cviliti ali škripati. Glasno delovanje je moteč faktor za voznika in zmanjšuje pozornost, ki bi jo sicer namenil dogajanju na cesti. Otrdela, groba guma na metlici brisalca pa lahko povzroči tudi trajno škodo na vašem vetrobranskem steklu. Zamenjajte brisalce ob prvi priložnosti!

3. Preskakovanje in vibriranje brisalcev

Preskakovanje, vibriranje in vsaka druga oblika negladkega delovanja brisalcev je tipičen indikator poškodovanih metlic brisalcev. V določenih primerih pa je za preskakovanje brisalcev lahko kriva tudi poškodovana ali zvita roka brisalcev. V kolikor je preskakovanje brisalcev prisotno tudi po menjavi metlic brisalcev, obiščite mehanika. Poškodovane roke brisalcev sicer niso pogost pojav, je pa to eden izmed možnih vzrokov preskakovanja brisalcev.

4. Slabo odstranjevanje madežev in čistila vetrobranskega stekla

Med poletjem, ko je deževje bistveno manj pogosto lahko naše brisalce malenkost zanemarimo. Da boste med prvim jesenskim deževnim obdobjem na cesti varni in imele nameščene dobre brisalce, bodite pozorni na njihovo delovanje tudi poleti. Ko iz vetrobranskega stekla s pomočjo čistila za vetrobransko steklo odstranjujete mrčes in cvetni prah, opazujte kako dobro se obnesejo vaši brisalci. Če vaši brisalci puščajo sledi vode in umazanije, je velika verjetnost, da bo do prvega jesenskega deževja njihova funkcionalnost le še slabša. Ko gre za vašo varnost in udobje, je preventiva ključnega pomena!

5. Vizualen pregled brisalcev

Naši prodajni svetovalci priporočajo, da enkrat mesečno dvignete roke brisalcev in vizualno ocenite stanje vaših metlic brisalcev. Bodite pozorni na kakršnokoli odstopanje gume metlice, ki nakazuje na odpoved lepila, ki gumo drži pritrjeno na konstrukcijo metlice.

Ko ocenjujete stanje metlic brisalcev, bodite pozorni na umazanijo. Če so vaše metlice brisalcev relativno nove, vendar vseeno opažate katerega izmed naštetih znakov izrabljenih brisalcev, je lahko vzrok nakopičena umazanija na gumi metlice. Metlico vedno obrišite le z vlažno in nežno krpo!

Po nove brisalce na Brisalko.si!

Slabi brisalci so stvar preteklosti. V kolikor ste prepoznali katerega od naštetih znakov izrabljenih brisalcev, je čas za menjavo. S pomočjo Brisalkovega interaktivnega iskalnika, nakup brisalcev še nikdar ni bil tako varen in enostaven. V iskalnik vnesete znamko, model in letnik vašega vozila. V rezultatih iskanja se v trenutku pojavijo zgolj brisalci, ki 100% ustrezajo vašem vozilu. Ugoden nakup nato varno opravite in v najkrajšem možnem času zopet brezskrbno uživate v vožnji s čistim vetrobranskim steklom.

V našem popolnem vodiču o avto brisalcih pa si lahko preberete zakaj na Brisalko.si ponujamo zgolj brisalce najvišje kakovosti!

Do popolnih brisalcev le v 3 korakih

TOP 3 NASVETI O AVTO BRISALCIH:

Popoln vodič: Vse kar morate vedeti o brisalcih za avte!

3 koraki – kako pravilno pritrditi brisalce!

Cenovna primerjava: Je varčevanje pri nakupu brisalcev smiselno?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poišči ustrezne brisalce