Cenovna primerjava: Je varčevanje pri nakupu brisalcev smiselno?

Trg je zasičen z res široko ponudbo avto brisalcev, vendar žal niso vsi brisalci dobri. Mi se z brisalci, dobrimi in slabimi ukvarjamo že zadnjih 10 let zato smo z našo ekipo naredili kratko analizo in primerjavo avto brisalcev.

Ponavadi nekaj časa po namestitvi in ob prve močnem ˝nalivu˝ ugotovimo, da naši brisalci niso to kar bi želeli . Brez skrbi niste prvi in tudi ne zadnji, tudi nam se je že zgodilo, še več v našem podjetju smo pri nabavi brisalcev pri prvem naročilu z novim partnerjem (in to celo evropskim!) prejeli pošiljko, ki smo žal že po prvih testih sklenili ustaviti nadaljno prodajo – te brisalci še danes ležijo nekje v našem skladišču. Ok, sedaj pa nazaj k bistvu članka.

Cenovna primerjava: Je varčevanje pri nakupu brisalcev smiselno?

Povsem vas razumemo, ko pride do vzdrževanja naših jeklenih konjičkov bi vsak izmed nas rad dobil največ za svoj denar. Zaradi takega mišljenja pogosto posegamo po cenejših brisalcih za avto in upamo, da se bodo odrezali ravno tako dobro kot brisalci visoke kakovosti. Realnost je v večini primerov bolj v skladu s starim rekom ki pravi: ”Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni!”. In to še kako velja ko kupujete nove brisalce.

Imamo kar dve dobri novici! Prva je, da tudi brisalci najvišje kakovosti pri Brisalku ne opustošijo denarnice. In druga resnice je, da je cenovna razlika med dobrimi in slabimi brisalci povsem zanemarljiva! Ne verjamete? Berite dalje.

Kaj so za nas kakovostni avto brisalci?

Kakovostni brisalci so tisti, ki ne puščajo sledi na steklu in popolnoma obrišejo površino ter ne povzročajo ˝cviljenja˝ in brišejo odlično v vseh vremenskih pogojih poleg vsega tega pa morajo biti učinkoviti tudi pri visokih hitrostih.

Cenovna primerjava: Najboljši brisalci proti slabim brisalcem

Ko primerjamo cenovno razliko dobrih in slabih pnevmatik so razlike lahko astronomne. Na področju brisalcev pa je situacija povsem drugačna. V naslednjih primerih lahko vidite, kako malo je potrebno dodati, da je vaše vetrobransko steklo resnično čisto in vožnja varna ter udobna.

*Primerjava cen pri različnih ponudnikih in različnih brisalcev je bila izvedena maja 2021 in se lahko s časom spreminja.

Primer 1.: Brisalci za Volkswagen Golf 7 (VII) 08/2012 – 12/2019

Primer 2.: Brisalci za Renault Clio 4 (IV) 10/2012 – 05/2019

Primer 3.: Brisalci za BMW serije 3 – F30 – 01/2012 – 02/2019

Ste z izbiro nižje kakovosti res prihranili denar?

Vsekakor ne! Z nakupom brisalcev najnižje kakovosti in cene ste v primerjavi z nakupom vrhunskih brisalcev kot so Bosch Aerotwin v povprečju prihranili 13,7€ ali celo manj.

Če predpostavimo, da bomo brisalce menjavali enkrat letno, ste prihranili 1,14€ na mesec oz. 3 cente na dan. V kolikor v račun vzamemo še daljšo življenjsko dobo kakovostnih brisalcev, pa se lahko tudi od teh prihrankov poslovite. Krajša življenjska doba poceni in brisalcev srednje kakovosti pomeni, da bodo te brisalci na dolgi rok vašo denarnico stali enako ali celo več.

V nobenem primeru pa za voljo prihrankov ni vredno žrtvovati lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu. Vedno izberite varnost, dobro očiščeno vetrobransko steklo in udobje. Ne odlašajte in si svoje nove brisalce priskrbite že danes, enostavno s klikom tukaj.

Zakaj izbrati kvalitetne brisalce za avto?

Kljub temu, da je cena brisalcev najvišje kakovosti lahko celo dvokratna ceni brisalcev najnižje kakovsti, je naš namen, da razumete zakaj je temu tako.

Prepričani smo, da nikdar ne kupite pnevmatik najnižje kakovosti, sumljivih blagovnih znamk, ki potencialno ogrožajo vašo varnost in varnost drugih. Brisalci niso nič manj pomembni za vašo varnost kot so pomembne vaše pnevmatike. Tu so 4 razlogi, zakaj so brisalci visoke kakovosti edina prava izbira:

  •  Metlice pri brisalcih nižje kakovosti so sestavljene iz gume, ki je bistveno slabše kakovosti. To pomeni, da je brisanje vetrobranskega slabše in da guma na metlici pod vplivom vremenskih pogojev bistveno hitrejše otrdi in degradira.
  • Brezhibno prileganje vašem vozilu je s kakovostnimi brisalci kot so Bosch Aerotwin zagotovljeno. Čeprav vse blagovne znamke obljubljajo kompatibilnost, je v veliko primerih višina priključka neustrezna in posledično tudi kontakt in pritisk metlice na vetrobransko steklo.
  • Daljša življenjska doba je z boljšo kakovostjo same gume na metlici zagotovljena. Dobri brisalci kot so Bosch Aerotwin pa imajo za daljšo obstojnost metlice tudi grafitni premaz. Kvalitetna mešanice gume bo bolje prenašala raznolike vremenske vplive, UV sevanje sončne svetlobe in mnogo več brisalnih ciklov.
  • Boljše čiščenje vetrobranskega stekla v vseh razmerah in hitrostih pomeni boljšo vidljivost in posledično večjo varnost v prometu. Enostavno in na koncu dneva, ključno!

Več o sami sestavi brisalcev, simptomih slabih brisalcev in rezultatih testov organizacij AMZS in ADAC si lahko preberete v našem popolnem vodiču o avto brisalcih. (Popol vodič: Brisalci..)

TOP 3 NASVETI O AVTO BRISALCIH:

Popoln vodič: Vse kar morate vedeti o brisalcih za avte!

3 koraki – kako pravilno pritrditi brisalce!

5 Znakov Slabih in Izrabljenih Metlic Avto Brisalcev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poišči ustrezne brisalce