vzdrzevanje-brisalcev-v-zimi

Pravilno vzdrževanje brisalcev v zimskih dneh

Pravilno vzdrževanje brisalcev v zimskih dneh

Ob nakupu novih avto brisalcev, vam je zagotovo v interesu podaljšati njihovo življenjsko dobo. Resnica je, da brisalci ne potrebujejo kompleksnega vzdrževanja, je pa pomembno, da se izognete nepravilnem ravnanju z brisalci.

Najpogostejše napake pri uporabi in čiščenju brisalcev!

●Brisalci niso namenjeni odstranjevanju leda

V zimskim razmerah smo lastniki avtov pogosto “leni”. Namesto, da bi ročno odstranili vso poledenelo površino vetrobranskega stekla, to nalogo prepustimo brisalcu. Poledenela površina in robovi ledu so grobi. Ob prehajanju metlice prek poledenele površine si ne namenoma uničujemo brisalce. Kadar je pričakovana poledica, dvignite roke brisalcev in poskrbite, da ne poledenijo.

● Brisalci za avte niso čistilci grobe in trdovratne umazanije

Brisalec za avto je v kombinaciji z vetrobransko tekočino odlično orodje za čiščenje vetrobranskega stekla med vožnjo. V kolikor pa se na vašem avtu nabirajo smola, drobci peska in ptičji iztrebki pa je priporočljivo, da vetrobransko steklo umijete ročno. Guma na metlici brisalca je občutljiva na poškodbe in ni namenjena drgnjenju grobe in lepljive umazanije.

● Brisalce ne čistimo z visokotlačnim čistilcem in močnimi čistili

Guma na metlici brisalca je natančno oblikovan in z grafitom premazan inštrument. Grafitni premaz poskrbi za daljšo življenjsko dobo in nežno ter učinkovito brisanje. V kolikor z visokotlačnim čistilcem ciljamo direktno na naše metlice, se zlahka poškoduje grafitni premaz in guma metlice. Enako velja za močna kemična čistila. Gumo na metlici brisalca vedno čistimo le z nežno vlažno krpo!

● Zanemarjanje uničenih in umazanih brisalcev

V kolikor med vožnjo opazite, da vaši brisalci s seboj nosijo veliko umazanije, je priporočljivo, da jih med naslednjim postankom nežno obrišete. Nesnaga na brisalcih lahko pušča očem nevidne mikro zareze na vetrobranskem steklu. Enak uničujoč učinek ima lahko dolgotrajna uporaba izrabljenih brisalcev. Menjava brisalcev je bistveno ugodnejša kot menjava poškodovanega vetrobranskega stekla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poišči ustrezne brisalce